Mübarek Ağaç Projesi

Türkiye’de kalıcı bir yatırım vakfı projesi, on yıldan az olmayan yaşta üretken zeytin ağaçlarının satın alınması ve yatırım yapılması yoluyla gerçekleştirilir. Her ağaç için 33 metrekarelik bir arazi üzerinde.

Vakıf Hissesi

Hisse değeri 100 dolar olan bir yatırım vakfı portföyünde yönetilir. Bu portföy, seçkin işadamları ve güvenilir ekonomistlerden oluşan Vakıf Yatırım Komitesi denetiminde, iyi çalışılmış ekonomik fizibilite çalışmalarına dayalı olarak mümkün projelere ve fırsatlara yatırım yapar.

Altın bağış cüzdanı

İslam hukukunun kurallarına göre altın alımı ve ticaretini içeren vakıfiyat portföyüdür. Altın, değerli metaller arasında yer aldığı ve yatırım için güvenli bir sığınak olduğu için İslami yatırım prensipleri doğrultusunda işlem görür. Portföy, İstanbul’da altın ticareti yapmak üzere açılan özel bir mağazanın faaliyetleri aracılığıyla gelir elde eder ve bu gelir, Oweis al-Qarni Vakfı’nın vizyonu doğrultusunda Yemen’deki sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmeye katkıda bulunur.