Hakkımızda | veysvakfi
  • +905050000945
Dil seçiniz:

Veysel Karani Vakfı

Türk-Yemen Vakfı, refaha ve onurlu bir yaşama ulaşmayı amaçlayan Yemen tarihinin en büyük vakfı olma niteliğiyle bir girişim aracılığıyla yeni Yemen için bir kalkınma girişimidir
Vakıf, dünya üzerinde vakıfları koruma ve destekleme hususunda en güçlü yasalara sahip olması hasebiyle 27 Mart 2017 tarihinde İstanbul Türkiye’de kurulmuştur.

Stratejik Hedefler

• Dünya üzerindeki Yemenlilerin ve Yemen sevdalılarının destekleriyle vakfın oluşumunu sağlamak ve kaynaklarını bir finans kurumu ve bağış yatırımı olarak geliştirmek.
  •  Yemenli yurttaşların vatanseverlik ruhunu, Yemen tarihinin en büyük vakfını birlikte inşa etmedeki ortakları ile güçlendirmek.
  • Ulusal kimliğin yeniden oluşturulması ve Yemen’de sürekli kalkınmanın tesis edilmesi.

Değerlerimiz

Girişimcilik-Azim-Ortaklık -duygusu-Şeffaflık-Kurumsallık-Süreklilik

Misyonumuz

Vakfımızı kuruyoruz..Kalkınmaya katkıda bulunuyoruz..Yemen için refahı tesis ediyoruz.

Vizyonumuz

Yeni Yemen’i inşa etmek için katılımcı vakıf girişimi

METODOLOJİMİZ

Tüm Yemenlileri vakfın hedeflerini gerçekleştirmek ve yeni Yemen’i inşa etmek için kalkınma ve yatırım programlarında pay sahibi olmalarına teşvik etmektir.

Mütevelli Heyeti Başkanından

Hepimiz Yemen’in gerek Arabistan’ın güneybatısında yeralan coğrafi konumu ve Arap ilkeleri arasında stratejik öneme sahip olan Bab’ül Mendep boğazı ile gerekse doğal kaynaklarıyla insanların kalbinde ne kadar büyük bir yere sahip olduğunu bilmekteyiz. Aynı zamanda Yemen, tarihçesinin yanısıra Hadramut, Seba, Belkıs ve Kinda gibi büyük medeniyetleriyle de ön plana çıkmıştır. Ve Kahtan soyu arapların aslı olarak bilinmekle beraber arap kabilelerinin bu soydan geldikleri aşikardır. Tüm bu özellikleri ve kültürüyle beraber gerçek zenginlik başarı ve kalkınmanın en önemli faktörü olan Yemen halkının ta kendisidir. Peygamber efendimiz (sav) Yemen halkının ne kadar yumuşak kalpli olduğuna şahit olmuş ve hadisi şerifinde ‘‘Eğer fitne çoğaldıysa Yemen’e gidin’’ demiştir. Ayrıca efendimizin Yemen ve Yemen halkıyla ilgili kırktan fazla sahih hadisi bulunmaktadır. Tarihte Yemen halkının gerçekleştirdiği bir dizi göç akabinde Yemen halkı göç ettiği her beldenin kanununa, hoşgörüsüne, yaşam tarzına uyum sağlamıştır. Bu göçler Yemen’in en büyük serveti olarak nitelendirilmektedir. Öyle ki Yemenliler Körfez, Doğu Afrika, Güneydoğu Asya gibi pek çok bölgede güçlü yatırımcılar olarak tanınmaktadırlar.

Yemen’in sahip olduğu bu miras, medeniyet ve tarih şüphesiz, bu büyük ülkenin halkı için kalkınma, büyüme, refah ve istikrar konularında sınır tanımayan büyük bir kaynaktır.

Bu nedenle bazılarının uygun olmadığını düşündüğü mevcut koşullarda harekete geçmeyi seçtik. İnanıyoruz ki acının bağrından umut doğar ve her karanlık gecenin sonunda şüphesiz güneş doğar. Bu azimli düşünceyi Veysel Karani Türk-Yemen Vakfıyla gerçekleştirmeye niyetlendik.

Değerli okuyucu…

Ülkemizin geleceği büyük bir hayrın habercisidir. Öyle ki Yemen’in dünyanın dört bir yanındaki evlatlarının kimisi bilim adamı, mucit kimisi de sanat, spor ve yaratıcılık alanlarında seçkinlikleriyle her geçen gün büyük başarılar elde etmekte, ön plana çıkmaktadır. Yemen toplumunun dünyaya yayılması kalkınma ve gelişmenin önemli yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Vakfın hedefi ve vizyonu göz önünde bulundurulduğunda yeni Yemen’in inşasında ve ulusal kimliğin yeniden oluşturulmasında yaşam tarzlarını ve kültürleri paylaşmada her türlü çeşitliliğe karşı dayanışma ve hoşgörü içinde olmamız gerektiğini anlamaktayız. Şüphesiz rabbimiz ‘İyilik ve takva üzere yardımlaşın ancak günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın.’ buyurmuştur (Maide-2). Sizleri geçmişi okumak için derin ve doğru bir şekilde gerçekleri analiz etmeye ve geleceğe iyimserlik ve umut ile bakmaya davet ediyorum. Bu hususta bizlere düşen göç etmiş bireylerin tecrübelerinden istifade ederek fırsatları değerlendirmek ve karşımıza çıkacak risklerle tam anlamıyla başa çıkabilmek için ve ülkenin kalkınması için kapsamlı bir vizyon ortaya koymak, halkı niteliklendirmek ve tamamı yerli ve milli müesseseler inşa etmektir.

Karani vakfı, tüm Yemenli vatandaşları ve Yemen’nin tüm özelliklerileriyle ona muhabbet duyan herkesi umutsuzluğun ortadan kalkmasına yardımcı olmak için Veysel Allah’ın yardımıyla yeni Yemen’i inşa etmek için bir girişimin başlangıcıdır.

SALAH BATIS

MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI