Yemen Cumhuriyeti Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleşen, Veysel Karani Vakfı ve İslami Kalkınma Bankası arasında bir koordinasyon

Yemen Cumhuriyeti Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleşen, Veysel Karani Vakfı ve  İslami Kalkınma Bankası arasında bir koordinasyon

toplantısı yapıldı.

44. sü 4 Nisan 2019’da Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen koordinasyon toplantısına Veysel Karani Vakfını temsilen Vakıf Başkanı Salah BATIS’nin yanı sıra İslami Dayanışma Kalkınma Fonu’nu temsilen Velid Al- Vahib, Fon Genel Koordinatörü ve Yemen Cumhuriyeti Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Najeeb Al-Awaj ve Müsteşar Dr. Mohammed Al-Hahouri da katılım gösterdi. Toplantı gündemine paralel olarak, Vakfın desteklenmesi ve Yemen’in inşa edilmesine yönelik kalkınma programlarının uygulanmasına destek amaçlı koordinasyon ve işbirliği konusunda anlaşmaya varıldı.İslami Kalkınma Bankası Dayanışma Fonu tarafından Yemen için finanse edilen için Yardım Fonu’nun % 20 oranında artırılması görüşüldü.

Yemen vatandaşlarına, özellikle de başarılı ve yetenekli öğrencilere, idari kadrolara ve kurumsal gelişime fayda sağlayan burs programları uygulamak için işbirliği ile ilgili uluslararası kuruluşlarla temasa geçilmesinden bahsedildi.

Yemen’deki özel girişimleri teşvik etmek için Fon ile Planlama ve İşbirliği Bakanlığı arasında bir işbirliği protokolü imzalanmasına karar verildi.

Toplantıya Fas’taki Yemen Büyükelçiliği Danışmanı Prof. Ali Ali Şerif katıldı.

#YemeniİnşaEdiyoruz

Shopping Cart