2019 yılında Yemenli Öncüler Programı

Veysel Karani Vakıf fikrinin ortaya atılmasıyla ilk ortak girişim adımları atılmış oldu. Bu girişim Yemen tarihindeki en büyük vakfı inşa etme hususunda değeri 100 dolar olan vakıf hissesi sayesinde kendisi, ailesi ya da sevdikleri adına tüm Yemenliler ve Yemen sevdalılarına destek olma fırsatı vermektedir. Bunun sonucunda hisseler Yemen’e yaraşır büyüklükte proje ve  programlara aktarılmaktadır. Bu programardan biri de Yemenli Öncüler Burs Programıdır. Yemenli Öncüler, başarılı ve umut vaadeden öğrencilerin eğitimlerini üstlenip geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi ön görmektedir.

Vakfımız programla ilgili ilk aşamayı aşağıdaki şekilde geçmiştir;

– Yurtdışı Türkler ve Akraba toplulukları başkanlığıyla irtibata geçerek burs programının uygulanması hususunda protokol imzalamıştır.

– Vakfımızın henüz kurulma aşamasında olduğunu ve daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyduğunu göz önünde bulundurarak eğitim alanında destek olabilecek Yemen içinde ve dışında çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmiştir. Ancak tahmin edilen sayıların gerisinde kalınmıştır.

– Finans kaynağı olacak kurumların geri dönüşleri yalnız 50 öğrencinin masraflarını karşılayacakları yönündeydi. Kurumlardan teyit aldıktan sonra öğrencilerimizi aşağıdaki kriterlere göre seçmeye başladık:

1. Finans kaynağı kurumların belirlemiş olduğu aday öğrenciler çeşitli değerlendirmeler sonucu belirlendi. Öğrenci adedi kabul alacak öğrencilerin sayıca çok üstündeydi.
  2. Ölçme ve Değerlendirme Kurulu, vakıfta program kural ve şartlarını göz önünde bulundurarak her bir öğrenciyle mülakat yaparak söz konusu 50 öğrenciyi seçti.
  3. Seçilen öğrenciler Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na (YTB) iletildi. Son olarak YTB kural ve prosedürlerine göre bu 50 öğrenci içinden 43’ü programa kabul hakkı kazandı. Bizler Veysel Karani Vakfı Yemenli Öncüler Programı idaresi olarak YTB’ye ve bizlere finansal açıdan destek olan tüm kurum ve kuruluşlara programın başarıyla sonuçlanmasından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla beraber tüm çocuklarımızın programa olan inançlarını artırarak tüm Yemenli ve Yemen sevdalılarının bizlere maddi ve manevi olarak öğrenci kontenjanını artırmak adına daha fazla destek olmalarına teşvik etme gayesindeyiz. Bu teşvik gelecek yıllarda Yemen’in kalkınmasına hep beraber katkıda bulunmaya ön ayak olacaktır.Bu yıl programa kabul alan tüm öğrencilerimizi en kalbi duygularımızla tebrik eder ve tüm yaşamları boyunca başarılarının devamını dileriz. Gelecekte vakfımızın tüm girişimci, başarılı ve idealist evlatlarına kucak açıp, kol kanat gerebilmesi temennisiyle…Yemenli Öncüler Programı İdaresi

9 Ekim 2019

Bir yanıt yazın