İlk Yemenli Öncülerin Karşılanması

Vakfımız ilk gelen öğrencilerimiz için 20 ve 21 Aralık 2019’da İstanbulda  bir karşılama programı tertip etmiştir. Program ilk olarak öğrencilerin İstanbul Havalimanı’dan alınmasıyla başlamıştır. Sonrasında öğrencilere şehir turu yaptırılmış, ertesi gün oryantasyon programı düzenlenmiş ve açılış konuşmasını Vakıf Müdürümüz Salah Addin Al Qıyady yapmıştır. Öğrencilerle içerde ve dışarda birlik, beraberlik ve geleceğin ortak mimarı olmak husunda interaktif söyleşiler yapılmıştır. Katılımcılar programda emeği geçenlere ve vakfa teşekkürlerini gazeteci Ali Salah Ahmed Vecih’e yaptıkları konuşma ile dile getirmişlerdir.  Yemen’in karşı karşıya olduğu bu acı günlere umut olacak öğrencilerimizi buradaki tecrübelerden faydalanarak Yemen’e aktarmaları çağrısında bulunulmuştur.

Oryantasyon programında ise Mühendis Fuad Said liderliğinde ‘Öncü Elçi’ başlığı altında Türk kültürü konulu sunum Büşra Ali tarafından yapılmıştır.